Nieuws

 Vlakbij de eerste speciaal voor Molukkers ingerichte woonwijk in Appingedam werd in 1960 een nieuwe kerk gebouwd. Deze Molukse kerk is sinds haar bouw vrijwel onveranderd gebleven. Het gebouw lijkt vanwege haar 'semi-permanente' karakter veel op een barak, maar heeft iets extra door het ranke dakruitertje met stalen kruis.
 
 Boerbouw heeft steralures! Het gebeurd regelmatig dat wij speciale opdrachten mogen uitvoeren. Een mooi voorbeeld is het vervangen van rubbers voor de sterrenkoepel van de RUG in Groningen. Met recht werken op niveau, ook speciale uitdagingen? wij gaan ze graag aan!
 
 Het jongste rijksmonument weer volop in gebruik! De Molukse kerk Eben Haëzer in Appingedam is na een zeer grondige restauratie weer volop in gebruik. Een betekenisvol moment vorige week toen de eerste dienst weer werd gehouden. Een specialistisch en uitdagend project die wij in opdracht van Stichting Oude Groninger Kerken voor hen en de gebruikers succesvol hebben afgerond. Bijzonder omdat door de status van monument de "semipermanente" neergezette kerk nu bewaard blijft voor de toekomst. Boerbouw Groningen B.V. de specialist voor het renoveren van monumenten.
 
    De bewoners van Appingedam kunnen van af vandaag het geluid van de kerkklokken van de Molukse kerk weer horen. De restauratie en het aardbevingsbestendig maken is het laatste stadium ingegaan. Hiermee is dit project bijna ten einde en bereidt Boerbouw zich voor op de oplevering aan de stichting oude Groninger kerken.
 
    De zon is lekker gaan schijnen, de zomer komt er weer aan en de fundering van de Molukse kerk is hevig onder handen genomen. De afgelopen maanden is het project rond de verbouwing en het aardbevingsbestendig maken van de Molukse kerk in Appingedam een mooie uitdaging gebleven. In opdracht van de stichting oude Groninger kerken en de NAM hebben onze timmerlieden grote stappen gezet. Van het versterken aan de hand van heipalen tot het uitgraven van de buitenfundering. Het staat als een paal boven water, deze kerk zal nog voor vele generaties bewaard blijven.  
 
  Dit jonge rijksmonument zal veiliggesteld worden door Boerbouw Groningen in opdracht van de stichting oude Groninger kerken en de NAM. Vandaag is heirinstallatie gearriveerd bij de Molukse kerk. Hiermee zullen 12 palen van 10.35 meter de grond in geheid worden. Door de lengte rusten deze palen op een stabielere grond waardoor de fundering van het monumentaal kerkgebouw de eerste stappen richting aardbeving bestendig heeft gezet.