Terug naar Nieuws

Molukse kerk

Molukse kerk
Molukse kerk

Bijzonderheden:

 

 

De zon is lekker gaan schijnen, de zomer komt er weer aan en de fundering van de Molukse kerk is hevig onder handen genomen. De afgelopen maanden is het project rond de verbouwing en het aardbevingsbestendig maken van de Molukse kerk in Appingedam een mooie uitdaging gebleven. In opdracht van de stichting oude Groninger kerken en de NAM hebben onze timmerlieden grote stappen gezet. Van het versterken aan de hand van heipalen tot het uitgraven van de buitenfundering. Het staat als een paal boven water, deze kerk zal nog voor vele generaties bewaard blijven.  

Printen

Foto's

 
 

Bekijk ook

 Vlakbij de eerste speciaal voor Molukkers ingerichte woonwijk in Appingedam werd in 1960 een nieuwe kerk gebouwd. Deze Molukse kerk is sinds haar bouw vrijwel onveranderd gebleven. Het gebouw lijkt vanwege haar 'semi-permanente' karakter veel op een barak, maar heeft iets extra door het ranke dakruitertje met stalen kruis.
Lees het hele bericht
 
 Boerbouw heeft steralures! Het gebeurd regelmatig dat wij speciale opdrachten mogen uitvoeren. Een mooi voorbeeld is het vervangen van rubbers voor de sterrenkoepel van de RUG in Groningen. Met recht werken op niveau, ook speciale uitdagingen? wij gaan ze graag aan!
Lees het hele bericht
 
 Het jongste rijksmonument weer volop in gebruik! De Molukse kerk Eben Haëzer in Appingedam is na een zeer grondige restauratie weer volop in gebruik. Een betekenisvol moment vorige week toen de eerste dienst weer werd gehouden. Een specialistisch en uitdagend project die wij in opdracht van Stichting Oude Groninger Kerken voor hen en de gebruikers succesvol hebben afgerond. Bijzonder omdat door de status van monument de "semipermanente" neergezette kerk nu bewaard blijft voor de toekomst. Boerbouw Groningen B.V. de specialist voor het renoveren van monumenten.
Lees het hele bericht