Terug naar Nieuws

Sterrenkoepel van Rijks universiteit Groningen.

Sterrenkoepel van Rijks universiteit Groningen.
Sterrenkoepel van Rijks universiteit Groningen.
Opdrachtgever:
Rijks universiteit Groningen
Architect:
Gerealiseerd:
12 oktober 2017
Aanbestedingsvorm:
Betreft:
Sterren koepel op de Rijks universiteit van Groningen

Bijzonderheden:

 Boerbouw heeft steralures! Het gebeurd regelmatig dat wij speciale opdrachten mogen uitvoeren. Een mooi voorbeeld is het vervangen van rubbers voor de sterrenkoepel van de RUG in Groningen. Met recht werken op niveau, ook speciale uitdagingen? wij gaan ze graag aan!

Printen

Foto's

 
 

Bekijk ook

 Vlakbij de eerste speciaal voor Molukkers ingerichte woonwijk in Appingedam werd in 1960 een nieuwe kerk gebouwd. Deze Molukse kerk is sinds haar bouw vrijwel onveranderd gebleven. Het gebouw lijkt vanwege haar 'semi-permanente' karakter veel op een barak, maar heeft iets extra door het ranke dakruitertje met stalen kruis.
Lees het hele bericht
 
 Het jongste rijksmonument weer volop in gebruik! De Molukse kerk Eben Haëzer in Appingedam is na een zeer grondige restauratie weer volop in gebruik. Een betekenisvol moment vorige week toen de eerste dienst weer werd gehouden. Een specialistisch en uitdagend project die wij in opdracht van Stichting Oude Groninger Kerken voor hen en de gebruikers succesvol hebben afgerond. Bijzonder omdat door de status van monument de "semipermanente" neergezette kerk nu bewaard blijft voor de toekomst. Boerbouw Groningen B.V. de specialist voor het renoveren van monumenten.
Lees het hele bericht
 
    De bewoners van Appingedam kunnen van af vandaag het geluid van de kerkklokken van de Molukse kerk weer horen. De restauratie en het aardbevingsbestendig maken is het laatste stadium ingegaan. Hiermee is dit project bijna ten einde en bereidt Boerbouw zich voor op de oplevering aan de stichting oude Groninger kerken.
Lees het hele bericht