Terug naar Nieuws

Aardbevingsschade bestendig maken van de Molukse kerk in Appingedam

Aardbevingsschade bestendig maken van de Molukse kerk in Appingedam
Aardbevingsschade bestendig maken van de Molukse kerk in Appingedam

Bijzonderheden:

 

Dit jonge rijksmonument zal veiliggesteld worden door Boerbouw Groningen in opdracht van de stichting oude Groninger kerken en de NAM. Vandaag is heirinstallatie gearriveerd bij de Molukse kerk. Hiermee zullen 12 palen van 10.35 meter de grond in geheid worden. Door de lengte rusten deze palen op een stabielere grond waardoor de fundering van het monumentaal kerkgebouw de eerste stappen richting aardbeving bestendig heeft gezet.

 

Bekijk ook

 Vlakbij de eerste speciaal voor Molukkers ingerichte woonwijk in Appingedam werd in 1960 een nieuwe kerk gebouwd. Deze Molukse kerk is sinds haar bouw vrijwel onveranderd gebleven. Het gebouw lijkt vanwege haar 'semi-permanente' karakter veel op een barak, maar heeft iets extra door het ranke dakruitertje met stalen kruis.
Lees het hele bericht
 
 Boerbouw heeft steralures! Het gebeurd regelmatig dat wij speciale opdrachten mogen uitvoeren. Een mooi voorbeeld is het vervangen van rubbers voor de sterrenkoepel van de RUG in Groningen. Met recht werken op niveau, ook speciale uitdagingen? wij gaan ze graag aan!
Lees het hele bericht
 
 Het jongste rijksmonument weer volop in gebruik! De Molukse kerk Eben Haëzer in Appingedam is na een zeer grondige restauratie weer volop in gebruik. Een betekenisvol moment vorige week toen de eerste dienst weer werd gehouden. Een specialistisch en uitdagend project die wij in opdracht van Stichting Oude Groninger Kerken voor hen en de gebruikers succesvol hebben afgerond. Bijzonder omdat door de status van monument de "semipermanente" neergezette kerk nu bewaard blijft voor de toekomst. Boerbouw Groningen B.V. de specialist voor het renoveren van monumenten.
Lees het hele bericht