Restauratie van monumentale panden

De restauratie van historische gebouwen en bruggen vraagt om specialistische kennis. Wij hebben de vakkennis en vaardigheden in huis om bouwwerken in te behouden, onderhouden of in hun oorspronkelijke staat terug te brengen. Zo tekenden we al voor de restauratie van diverse oude bruggen, kerken, boerderijen, villa’s, herenhuizen en andere monumentale gebouwen in Groningen, Friesland en Drenthe.

Onze aanpak bij restauratie

Restauratie van een historisch pand vraagt om een gedegen aanpak en specialistische kennis. Omdat geen monument hetzelfde is, is elke opdracht maatwerk. Daarom beginnen we een project altijd met een uitgebreide inspectie, waarbij we goed bekijken wat er nodig is om het bouwwerk in stand te houden of terug te brengen in de oorspronkelijke staat. Door ambachtelijke technieken uit het verleden te combineren met hedendaagse kennis, zorgen we ervoor dat de schoonheid en geschiedenis van het pand behouden blijft.

Specialistische kennis 

Wij zijn bijzonder trots op de restauratieprojecten die we uitvoeren bij Boerbouw. Het is een eer om het soms eeuwenoude vakwerk te mogen bewerken en bewaren voor de toekomst. Ons restauratiewerk doen wij dan ook met precisie en toewijding. Naast de restauratiewerkzaamheden zelf zorgen we er ook voor dat de oude vakkennis wordt doorgegeven aan de volgende generatie door onze medewerkers op te leiden en te trainen. Zo blijven we specialisten op gebied van restauratie en herstel van monumenten.

Bijzondere restauratieprojecten bekijken

Wij werken onder meer voor de Stichting Oude Groninger Kerken, Provincie Groningen en het Groninger Landschap. We laten u graag een aantal van onze projecten zien.

Bekijk onze restauratieprojecten  

Kennismaken met onze specialisten?

Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking: 085 003 6125 en bel naar 0597 55 19 09.

 

Heeft u ook bouwplannen?

Wilt u bouwen, verbouwen of renoveren of is het tijd voor onderhoud aan uw pand?
Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen? Klik hier