Terug naar Restauratie

Onderhoud brug Roodehaan, Warfhuizen

Onderhoud brug Roodehaan, Warfhuizen
Onderhoud brug Roodehaan, Warfhuizen
Opdrachtgever:
Gedeputeerde Staten van Groningen
Architect:
Provincie Groningen, afdeling Vaarwegen en Betonbouw
Gerealiseerd:
2013/2014
Aanbestedingsvorm:
Aanbesteding
Betreft:
Een draaibrug over het Reitdiep uit 1906

Bijzonderheden:

In 2012 is begonnen met de restauratie van de rond 1906 gebouwde brug Roodehaan in Warfhuizen. De leuningen kregen het ouderwetse gemetselde motief terug en het brugwachtershuisje werd omgevormd tot observatiebordes. 

Dit betekende dat de oude houten tussenvloer moest worden verwijderd om plaats te maken voor een betonnen vloer. Het bordes is voor iedereen vrij toegankelijk en is voorzien leuningen.

Printen

Foto's

 
 

Bekijk ook

In april 2013 is gestart met de restauratie van de gewelfschilderingen in de kerk van Garmerwolde. De schilderingen uit 1530 werden al tijdens de restauratie in 1941-1943 blootgelegd. Bij het verwijderen van de pleisterlaag waaronder ze schuilgingen, zijn de schilderingen niet onbeschadigd tevoorschijn gekomen.
Lees het hele bericht
 
In het kader van het project Landmerken werd in 2011 door architectenbureau Onix uit Groningen een ‘belevenispad’ ontworpen. De moderne trap verbindt de verschillende ruimtes in de toren met elkaar en maakt de toren beter bruikbaar als uitkijkpunt.
Lees het hele bericht
 
In het kader van het project Landmerken is de toren van Termunten toegankelijk gemaakt als uitkijkpunt. Ook is de ruimte boven de gewelven voor het publiek toegankelijk gemaakt, is het interieur opgeknapt en zijn de vloeren van de klokkentoren en de klokkenstoel gerestaureerd.
Lees het hele bericht