Terug naar Restauratie

Rijksarchief, Groningen

Rijksarchief, Groningen
Rijksarchief, Groningen
Opdrachtgever:
Nelis B.B. Heemskerk
Architect:
Karelse van der Meer Groningen
Gerealiseerd:
1999
Aanbestedingsvorm:
Bouwteam
Betreft:
Verbouwing en restauratie Rijksarchief Groningen

Bijzonderheden:

Het voormalig Rijksarchief aan de Sint Jansstraat in Groningen is volledig verbouwd en heringedeeld, terwijl de arcade is gerestaureerd en de gevel onder de arcade van grote, vierkante gevelramen is voorzien.

Het gebouw voorziet nu in de huisvesting van diverse bedrijven en organisaties, waaronder Het Dagblad v/h Noorden. Sindsdien is ook het onderhoud van dit pand aan ons toevertrouwd.

Printen

Foto's

 
 

Bekijk ook

In april 2013 is gestart met de restauratie van de gewelfschilderingen in de kerk van Garmerwolde. De schilderingen uit 1530 werden al tijdens de restauratie in 1941-1943 blootgelegd. Bij het verwijderen van de pleisterlaag waaronder ze schuilgingen, zijn de schilderingen niet onbeschadigd tevoorschijn gekomen.
Lees het hele bericht
 
In 2012 is begonnen met de restauratie van de rond 1906 gebouwde brug Roodehaan in Warfhuizen. De leuningen kregen het ouderwetse gemetselde motief terug en het brugwachtershuisje werd omgevormd tot observatiebordes. 
Lees het hele bericht
 
In het kader van het project Landmerken werd in 2011 door architectenbureau Onix uit Groningen een ‘belevenispad’ ontworpen. De moderne trap verbindt de verschillende ruimtes in de toren met elkaar en maakt de toren beter bruikbaar als uitkijkpunt.
Lees het hele bericht