Terug naar Restauratie

De kerktoren van Uitwierde

De kerktoren van Uitwierde
De kerktoren van Uitwierde
Opdrachtgever:
Stichting Oude Groninger kerken
Architect:
Onix Groningen
Gerealiseerd:
2011
Aanbestedingsvorm:
Aanbesteding
Betreft:
Het voor het publiek toegankelijk maken van de kerktoren

Bijzonderheden:

In het kader van het project Landmerken werd in 2011 door architectenbureau Onix uit Groningen een ‘belevenispad’ ontworpen. De moderne trap verbindt de verschillende ruimtes in de toren met elkaar en maakt de toren beter bruikbaar als uitkijkpunt.

Het 'belevenispad' in de kerktoren van Uitwierde is genomineerd voor de Dutch Design Award. Het pad leidt de bezoeker op een bijzondere manier langs belangrijke elementen van de toren. Bovenin is er een prachtig uitzicht over het landschap. Zie ook www.groningerkerken.nl

 

Bekijk ook

In april 2013 is gestart met de restauratie van de gewelfschilderingen in de kerk van Garmerwolde. De schilderingen uit 1530 werden al tijdens de restauratie in 1941-1943 blootgelegd. Bij het verwijderen van de pleisterlaag waaronder ze schuilgingen, zijn de schilderingen niet onbeschadigd tevoorschijn gekomen.
Lees het hele bericht
 
In 2012 is begonnen met de restauratie van de rond 1906 gebouwde brug Roodehaan in Warfhuizen. De leuningen kregen het ouderwetse gemetselde motief terug en het brugwachtershuisje werd omgevormd tot observatiebordes. 
Lees het hele bericht
 
In het kader van het project Landmerken is de toren van Termunten toegankelijk gemaakt als uitkijkpunt. Ook is de ruimte boven de gewelven voor het publiek toegankelijk gemaakt, is het interieur opgeknapt en zijn de vloeren van de klokkentoren en de klokkenstoel gerestaureerd.
Lees het hele bericht