Terug naar Restauratie

Kerk, Termunten

Kerk, Termunten
Kerk, Termunten
Opdrachtgever:
Stichting Oude Groninger kerken
Architect:
Stichting Oude Groninger Kerken
Gerealiseerd:
2011
Aanbestedingsvorm:
Bouwteam
Betreft:
Bouwkundige werkzaamheden kerktoren

Bijzonderheden:

In het kader van het project Landmerken is de toren van Termunten toegankelijk gemaakt als uitkijkpunt. Ook is de ruimte boven de gewelven voor het publiek toegankelijk gemaakt, is het interieur opgeknapt en zijn de vloeren van de klokkentoren en de klokkenstoel gerestaureerd.

Printen

Foto's

 
 

Bekijk ook

In april 2013 is gestart met de restauratie van de gewelfschilderingen in de kerk van Garmerwolde. De schilderingen uit 1530 werden al tijdens de restauratie in 1941-1943 blootgelegd. Bij het verwijderen van de pleisterlaag waaronder ze schuilgingen, zijn de schilderingen niet onbeschadigd tevoorschijn gekomen.
Lees het hele bericht
 
In 2012 is begonnen met de restauratie van de rond 1906 gebouwde brug Roodehaan in Warfhuizen. De leuningen kregen het ouderwetse gemetselde motief terug en het brugwachtershuisje werd omgevormd tot observatiebordes. 
Lees het hele bericht
 
In het kader van het project Landmerken werd in 2011 door architectenbureau Onix uit Groningen een ‘belevenispad’ ontworpen. De moderne trap verbindt de verschillende ruimtes in de toren met elkaar en maakt de toren beter bruikbaar als uitkijkpunt.
Lees het hele bericht