Terug naar Restauratie

Nicolaikerk, Appingedam

Nicolaikerk, Appingedam
Nicolaikerk, Appingedam
Opdrachtgever:
Protestantse Gemeente Appingedam
Architect:
W van der Veen
Gerealiseerd:
2007
Aanbestedingsvorm:
Bouwteam
Betreft:
Uitbreiding en restauratie kerk

Bijzonderheden:

Het interieur van de kerk is volledig gerestaureerd door specialistische restauratieteams (secco's, schilderwerk, etc). In verband met de multifunctionele functie is de kerk voorzien van toiletgroepen en facilitaire ruimtes als entree, garderobe, etcetera, in de stijl van de Franse school.

Printen

Foto's

 
 

Bekijk ook

In april 2013 is gestart met de restauratie van de gewelfschilderingen in de kerk van Garmerwolde. De schilderingen uit 1530 werden al tijdens de restauratie in 1941-1943 blootgelegd. Bij het verwijderen van de pleisterlaag waaronder ze schuilgingen, zijn de schilderingen niet onbeschadigd tevoorschijn gekomen.
Lees het hele bericht
 
In 2012 is begonnen met de restauratie van de rond 1906 gebouwde brug Roodehaan in Warfhuizen. De leuningen kregen het ouderwetse gemetselde motief terug en het brugwachtershuisje werd omgevormd tot observatiebordes. 
Lees het hele bericht
 
In het kader van het project Landmerken werd in 2011 door architectenbureau Onix uit Groningen een ‘belevenispad’ ontworpen. De moderne trap verbindt de verschillende ruimtes in de toren met elkaar en maakt de toren beter bruikbaar als uitkijkpunt.
Lees het hele bericht